Tæt samarbejde førte til tænketank

Niels Bjørn og Annette Holek har sammen taget initiativ til Tænketanken Urban

Før Niels Bjørn og Annette Holek tog initiativ til at oprette tænketanken, har de arbejdet sammen på en række projekter. Blandt andet samarbejdede de i Arkitektforeningen om et projekt, der blev til bogen "Arkitektur der forandrer - fra ghetto til velfungerende byområde" (2008).

I 2014 gennemførte de to analysen "Evidens for sociale effekter af fysiske indsatser i udsatte områder" for Københavns Kommune og Arkitektforeningen. Analysen var den første, der viste evidens for, at nogle bestemte typer af fysiske indsatser, nemlig de bystrukturelle forandringer, var afgørende for, om et socialt udsat boligområde kunne ændres til et velfungerende og socialt balanceret område.

Foto: Anders Thormann

Annette Holek er cand. scient. pol. fra Københavns Universitet med et speciale om områdefornyelser. Niels Bjørn er cand. mag. og ph.d. fra Københavns Universitet med en afhandling om urban kompleksitet. Han driver ved siden af tænketanken virksomheden Bureauet Niels Bjørn, www.nielsbjorn.dk.

Tilknyttet tænketanken er interessenter fra forskellige dele af byggeriet og byplanlægningsfaget, forretningsfolk, forskere, praktikere og embedsmænd i såvel det kommunale som det statslige. Interessenterne er valgt på baggrund af deres viden, erfaring og tænkning, og er tilknyttet som uafhængige sparrings- og dialogpartnere, uden økonomiske interesser i tænketanken.