Landdistriktsudvikling der virker

2015
I Norge og Sverige har de arbejdet med landdistriktsudvikling i mange flere år end vi har i Danmark. De har afprøvet indsatser og systematisk målt på, hvad der virker. Tænketanken Urban har med midler fra Landdistriktspuljen undersøgt, hvad vi kan lære af den norske og svenske viden.

Tilflytning til landdistrikterne kan opnås ved at øge attraktiviteten på områder, der rammer specifikke målgrupper, viser forskning fra Norge og Sverige.

Tænketanken Urban har gennemlæst den nordiske forskning, talt med forskerne bag og samlet den relevante viden for danske kommuner i tre film og en minirapport, som kan ses og downloades herfra.

"Landdistriktsudvikling der virker 1: Norsk og svensk forskning, vi kan lære af". Filmen er 13 minutter.

I filmen møder vi en række af de svenske og norske forskere, som har målt på, hvilke typer af indsatser og strategier, der har effekt, når man vil udvikle landdistrikterne.

"Landdistriktsudvikling der virker 2: Tre norske kommuner, vi kan lære af". Filmen er 20 minutter.

I filmen besøger vi tre norske landdistriktskommuner, som oplever tilflytning og positiv udvikling efter år med målrette, strategisk arbejde. 

"Landdistriktsudvikling der virker 3: Det der ikke virker. Filmen er 6 minutter.

I filmen møder vi en række af de svenske og norske forskere, som har målt på, hvilke typer af indsatser og strategier, der har effekt - og hvilke der ikke har - når man vil udvikle landdistrikterne.